Panerede rødspætter med grov remoulade

Stegte rødspætter er en gammel kending på frokostbordet. Står du selv for remouladen, tager du madderne med fisk til et nyt niveau, som dine smagsløg helt sikkert vil elske.

Panerede rødspætter med grov remoulade
31-60 min.

(0)

26. februar 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Grov remoulade

gulerødder
100 g
blomkål
100 g
skalotteløg
½
cornichoner
25 g
kapers
1 spsk.
mayonnaise
1 dl
cremefraiche 18 %
½ dl
dijonsennep
1 tsk.
flydende honning
1 tsk.
citronsaft
1 spsk.
stødt gurkemeje
1 tsk.
karry
½ tsk.
salt og peber

Panerede rødspættefileter

små rødspættefileter
8
hvedemel
1 dl
æg
2
rasp f.eks. pankorasp
1½ dl
salt og peber
smør til stegning
1 spsk.
olivenolie til stegning
1 spsk.

Til servering

rugbrød
4 skiver
smør til brødet
hovedsalat
4 blade
æbler
1
kørvel
1 potter
purløg
½ potter

Sådan gør du

Grov remoulade

Skræl gulerødder, skyl blomkål, og pil skalotteløget. Hak gulerod, blomkål, skalotteløg, cornichoner og kapers meget fint med en skarp kniv.
Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep, honning, citronsaft og krydderier sammen i en skål, og smag det til med salt og peber.
Bland alle de hakkede grøntsager sammen med dressingen, og smag remouladen til igen. Den skal have en god syrlighed, så smag dig frem med mere citronsaft og evt. lidt ekstra sennep. Sæt remouladen på køl indtil servering.

Panerede rødspættefileter

Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle, og tjek dem efter for små ben. Tag tre dybe tallerkener frem. Hæld hvedemel i den første skål. Slå æggene ud i den anden skål, og pisk dem let sammen med en gaffel. Hæld rasp i den tredje skål, og krydr raspen med salt og peber.
Vend først rødspætterne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp, så de er helt dækkede på begge sider.
Opvarm en pande med smør og olie. Steg rødspætterne på panden ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Servering

Servér fiskefileterne lune på godt rugbrød med smør. Skyl salatbladene og æble, og skær æble i tynde skiver. Top hver anretning med grov remoulade, æble, frisk kørvel og klippet purløg.

Tip!

Den hjemmelavede remoulade er lavet med friske grøntsager og får en lækker grov konsistens med masser af knas. Vil du hellere have en mindre grov remoulade, kan du give grøntsagerne et hurtigt opkog på 5 minutter og dryppe dem godt af, inden de vendes sammen med dressingen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'