Panerede rødspætter med grov remoulade
Stegte rødspætter er en gammel kending på frokostbordet. Står du selv for remouladen, tager du madderne med fisk til et nyt niveau, som dine smagsløg helt sikkert vil elske.

31-60 min.
(0)
26. februar 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Grov remoulade
- gulerødder
- 100 g
- blomkål
- 100 g
- skalotteløg
- ½
- cornichoner
- 25 g
- kapers
- 1 spsk.
- mayonnaise
- 1 dl
- cremefraiche 18 %
- ½ dl
- dijonsennep
- 1 tsk.
- flydende honning
- 1 tsk.
- citronsaft
- 1 spsk.
- stødt gurkemeje
- 1 tsk.
- karry
- ½ tsk.
- salt og peber
Panerede rødspættefileter
- små rødspættefileter
- 8
- hvedemel
- 1 dl
- æg
- 2
- rasp f.eks. pankorasp
- 1½ dl
- salt og peber
- smør til stegning
- 1 spsk.
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
Til servering
- rugbrød
- 4 skiver
- smør til brødet
- hovedsalat
- 4 blade
- æbler
- 1
- kørvel
- 1 potter
- purløg
- ½ potter
Sådan gør du
Grov remoulade
Skræl gulerødder, skyl blomkål, og pil skalotteløget. Hak gulerod, blomkål, skalotteløg, cornichoner og kapers meget fint med en skarp kniv.
Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep, honning, citronsaft og krydderier sammen i en skål, og smag det til med salt og peber.
Bland alle de hakkede grøntsager sammen med dressingen, og smag remouladen til igen. Den skal have en god syrlighed, så smag dig frem med mere citronsaft og evt. lidt ekstra sennep. Sæt remouladen på køl indtil servering.
Panerede rødspættefileter
Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle, og tjek dem efter for små ben. Tag tre dybe tallerkener frem. Hæld hvedemel i den første skål. Slå æggene ud i den anden skål, og pisk dem let sammen med en gaffel. Hæld rasp i den tredje skål, og krydr raspen med salt og peber.
Vend først rødspætterne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp, så de er helt dækkede på begge sider.
Opvarm en pande med smør og olie. Steg rødspætterne på panden ved middel varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Servering
Servér fiskefileterne lune på godt rugbrød med smør. Skyl salatbladene og æble, og skær æble i tynde skiver. Top hver anretning med grov remoulade, æble, frisk kørvel og klippet purløg.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner