Panerede pastinakker med yoghurtdip
1. januar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Giv dagens grøntsager en opgradering ved at bage pastinakker og dernæst panere dem. Så får du de lækreste og sprøde grøntsagsfritter, som selv de grøntsagsafkrækkede vil elske.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakkerne, og halvér dem på langs. Skær de største i kvarte.
Pensl dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Pisk ægget sammen i en tallerken. Hæld mel i en anden tallerken og polenta i en tredje.
Vend pastinakkerne i mel og hernæst i æg. Rul til sidst i polenta, og steg dem sprøde og gyldne i olie på en pande.
Pil og hak skalotteløget. Pil og pres hvidløg. Hak cornichonerne.
Rør yoghurt sammen med skalotteløg, hvidløg, cornichoner, kapers, sennep og citronsaft. Hak krydderurterne, rør dem i, og smag til med salt og peber.
Skyl og hak krydderurterne. Dryp lidt olivenolie over dippen, og drys med de hakkede krydderurter. Servér pastinakkerne lune sammen med yoghurtdip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk