Panerede pastinakfritter

17. april 2023 af .

Foto: Peter Kam

Pomfritter kender du, men har du prøvet at lave de sprøde fritter af pastinakker i stedet for kartofler? For at få rodfrugtfritterne ekstra sprøde er de her paneret med pankorasp, som lægger sig i et tæt og knasende sprødt lag omkring fritterne.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl pastinakkerne, og skær dem i aflange stave. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de er let møre. Afdryp dem, og dup dem tørre.
Rør hvedemel, mælk og salt sammen i en skål. Hæld pankorasp i en anden skål. Vend først pastinakkerne i melblandingen og dernæst i rasp.
Opvarm en dyb pande med rigelig olie, og steg de panerede pastinakker på panden, til de er gyldne og sprøde.
Lad dem afdryppe på fedtsugende papir inden servering, og drys med finthakket persille og flagesalt.

Tip!

Du kan godt bruge almindelig rasp til paneringen, men den japanske pankorasp, som efterhånden fås i de fleste større supermarkeder, giver et ekstra godt resultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar