Pandestegte fladbrød med spinat
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Bag dine egne grønne fladbrød! De vækker opmærksomhed omkring middagsbordet og kan serveres med dit yndlingsfyld.
Bemærk
Hviletid på køl: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Lun mælken i en lille gryde, til den er fingervarm.
Skyl spinaten, og læg den i en blender eller foodprocessor. Tilsæt lun mælk, og blend det til en grøn masse. Rør solsikkeolie og spinatmælk i melblandingen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for våd.
Ælt dejen godt igennem med hænderne på et meldrysset bord i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Del dejen i stykker på størrelse med en golfbold hver. Rul hvert stykke dej tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, til du får en flad dejcirkel med en diameter på ca. 20 cm.
Varm en tør pande op til middel varme, og steg spinatpandekagerne 1 ad gangen i ca. 30 sekunder på hver side, til de har gyldne pletter.
Tip!
Hvis spinatpandekagerne ikke skal spises med det samme, kan de pakkes i husholdningsfilm og opbevares på køl. Lun dem før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk