Pandekager uden æg
Pandekager kan de fleste lide, men er du løbet tør for æg eller vil du af en eller anden grund gerne undgå æg, kan du sagtens bage lækre pandekager uden æg. Se her hvordan!
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Pandekager uden æg
Åh åh… Du har lovet at lave pandekager, da du opdager, at der ikke er flere æg i køleskabet. Hvad gør du? Du laver dem da bare uden! For vidste du, at du sagtens kan lave pandekager uden æg? Den traditionelle pandekageopskrift er ganske vist med æg, og nogle af os vil måske også have svært ved at undvære dem. Alligevel er denne opskrift på pandekager uden æg et godt alternativ, hvis du har glemt at købe dem – eller måske er veganer.
TIP: Foretrækker du veganske pandekager, kan du erstatte mælken og smøren fra denne opskrift med havremælk og plantesmør.
forskellen på pandekager med og uden æg
Hvis du er vokset op med, at pandekager skal indeholde æg, kan det være svært at forestille sig pandekager uden æg. Æggene er med til at binde pandekagedejen sammen, så udskifter du æggene, er det vigtigt at tilføje andre ingredienser, der kan tjene samme funktion. I denne opskrift er det bagepulveret og fedtstoffet, der dækker ind for æggene, eftersom ingredienserne er med til at gøre pandekagerne bløde og saftige. Kommer du ikke bagepulver og fedtstof i, vil dine pandekager uden æg blive tørre og hårde, og så er det altså svært at rulle dem!
Er du alligevel mere til pandekager med æg, kan du følge opskriften på klassiske pandekager.
Se også: Pandekager a la tiramisu
International pandekagedag
Kan det virkelig passe, at der findes en international pandekagedag? Naturligvis! Pandekagedagen falder altid på den første tirsdag efter fastelavn, og selvom mærkedagen måske lyder som en ny opfindelse, er det faktisk en temmelig gammel tradition. Tirsdagen for pandekagedag kaldes for ’Hvide tirsdag’, og det er der en særlig grund til. I gamle dage fastede kristne 40 dage op til påske, og for at skille sig af med fristelserne inden da, tømte man ud af alle de ”hvide” ingredienser såsom mel, sukker og mælk – og ud af det kom pandekagerne!
Der er mange grunde til at elske den internationale pandekagedag, men den vigtigste er vel nok, at vi med god samvittighed kan spise pandekager uden æg fra morgen til aften. Bliver det alligevel for meget med søde pandekager hele dagen, kan du gå på opdagelse i vores indeks med opskrifter på madpandekager.
Tilbehør til pandekager uden æg
Du kan stort set servere hvad som helst til pandekager uden æg, men det klassiske tilbehør er sukker, flormelis, sirup, syltetøj, is og citronsaft. Siden hen er der dog sket flere moderniseringer på dén front, og mange begynder at eksperimentere med tilbehøret til pandekagerne. Få herunder inspiration til, hvad du kan spise til dine pandekager uden æg:
- Nougatcreme
- Vaniljecreme
- Bærcreme
- Bærkompot
- Frisk frugt
- Syltet frugt
- Lemoncurd
- Nutella
- Yoghurt/skyr
- Karamelsauce/chokoladesauce
Se også: Crepes suzette