Pandekager med øl
14. februar 2021
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Her får du en genial grundopskrift på pandekager med øl, der sikrer sprøde og lækre pandekager hver gang!
Bemærk
Hviletid: ½-1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk alle dele til dejen sammen med en elpisker.
Lad den stå i ½-1 time, så er pandekagerne lettere at bage.
Smelt lidt smør, som du kan have stående i en lille kande, klar til brug til stegning, eller brug flydende fedtstof.
Varm panden godt op, kom lidt fedtstof på, og hæld et tyndt lag dej på. Vip panden, så det fordeles. Vend pandekagen, når den er lysebrun, og bag den anden side. Fortsæt, til al dejen er brugt.
Hold pandekagerne varme under et viskestykke, eller lun dem bagefter i ovnen.
Tip!
Det er rimelig sejt at kunne vende en pandekager i luften. Lær at mestre teknikken her i videoen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til grundopskriften på pandekager
Det er faktisk nemt nok at bage tynde, lækre pandekager, men det kan godt tage lidt tid. Et godt tip er at bage på to pander ad gangen.
For at undgå, at pandekagerne bliver kolde undervejs, kan du lægge dem på en tallerken med en anden tallerken eller stanniol henover.
Har du ikke hvidtøl på lager, kan du sagtens erstatte den med ekstra mælk. Øllen er med til at gøre pandekagerne ekstra sprøde og lækre, men de bliver også gode uden øl.
Er du mere til små buttede pandekager, kan du se vores bedste opskrift på amerikanske pandekager her.