Pandekager med kardemomme og chilisyltet mango
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Det lille spark fra den friske chili passer godt til den søde mango og cremede vaniljeis, og det hiver pandekagerne op på et nyt niveau.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål, og rør det i melet. Rør olien i. Hæld dejen i en kande, og lad den hvile i 30 minutter på køl.
Opvarm en stor pande (22-24 cm i diameter). Hæld en klat smør og lidt olie på.
Rør godt rundt i dejen, og hæld lidt dej midt på den varme pande – drej panden hurtigt, så dejen fylder hele panden i et tyndt lag. Vend pandekagen, når den er stiv.
Skræl mangoen, og skær den i små tern. Rens og hak chilien. Kog sukker og vand sammen, og tilsæt mango og chili. Bring i kog, og tag gryden fra varmen.
Fold hver pandekage som en konvolut, hæld chilisyltet mango over, og servér straks med en stor kugle vaniljeis.
Tip!
Hvis du stabler pandekagerne på en tallerken og dækker dem med alufolie, holder de sig varme, til al dejen er brugt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Vores bedste brunch pandekager