Pandekager med is og bær

Jordbær og hyldeblomst er smagen af dansk sommer. Servér de lune pandekager med en syrlig hyldeblomstsorbet – det er et sikkert sommerdesserthit.

Bemærk
Trækketid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem sammen med æg, sukker, fintrevet citronskal og salt i en skål.
Smelt smørret, og hæld det i dejen sammen med kærnemælk og mælk under piskning.
Bland bagepulver, natron og mel sammen i en anden skål, og pisk det sammen med æggeblandingen til en tyk dej.
Stil dejen i køleskab i et par timer.
Kog vand og sukker op til en sukkerlage i en gryde, til sukkeret er opløst.
Bland sukkerlage med hyldeblomstsaft og vand i en skål, og smag til med salt, fintrevet citronskal og –saft.
Kør blandingen på en ismaskine, til konsistensen er cremet.
Steg pandekagerne gyldne i smør på en pande i 1-2 minutter på hver side.
Skyl og nip bærrene, og pluk myntebladene. Servér pandekagern med en kugle sorbet. Fordel bær ovenpå, og drys med mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
14. august 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar