Pandekager med hyldeblomst og jordbær
1. juli 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Ved du, at man kan spise blomsterne på hyldeblomst? Klip de duftende hvide blomster direkte ned i pandekagedejen, så smager hele stakken snart af hyld.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål. Tilsæt halvdelen af mælken, og pisk dejen sammen med et piskeris.
Tilsæt resten af mælken og æg, og pisk dejen sammen.
Ryst hyldeblomstskærmene fri fra evt. smådyr. Klip blomsterne af, og vend dem i dejen.
Steg pandekagerne gyldne på en pande med smør.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Servér pandekagerne med friske jordbær og citronmelisse, og pynt dem gerne med ekstra hyldeblomster.
Tip!
Hyldeblomst er i sæson i juni. Det er en god idé at plukke blomsterskærmene om morgenen, når duggen holder på blomsternes aroma. Fjern evt. insekter fra blomsterne, så kan de bruges i køkkenet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk