Pandekager med havregryn

26. oktober 2021 af .

Foto: Shutterstock

Uhm! ... løber dine tænder også i vand ved tanken om en stak nybagte pandekager? Og kan du ikke allerede næsten dufte dem? Her får du en lidt sundere opskrift på pandekager med havregryn og kun en smule mel.

Bemærk
Du kan godt erstatte hvedemel med fx havremel, grahamsmel eller boghvedemel.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk havregryn, mel, æg, mælk, vaniljepulver og salt sammen med en elpisker.
Varm panden godt op, kom lidt fedtstof på, og hæld et tyndt lag dej på. Vip panden, så det fordeles. Små huller kan ”lappes” med dej. Vend pandekagen, når den er lysebrun, og bag den anden side.
Steg pandekagerne gyldne på begge sider, og læg dem over på en tallerken.
Servér evt. pandekagerne med flormelis, friske bær eller frugt.

Tip!

Spæd op med mælk, hvis pandekagedejen føles for tyk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til sunde pandekager

Vores sunde pandekager med havregryn kan serveres på helt samme måde som traditionelle pandekager: til dessert med is, syltetøj, sirup, frisk frugt, nøddesmør, you name it! Du kan også spise dem til morgenmad eller brunch, da de, takket være de mange kostfibre fra havregrynene, mætter rigtig godt og længe. 

Glutenfri version af sunde pandekager: Brug certificeret glutenfri havregryn, og erstat fuldkornshvedemel med havremel, mandelmel eller boghvedemel.

Serveringsforslag:

  • Skyr og frisk frugt
  • Is og friske bær
  • Marmelade eller frugtkompot
  • Nutella og banan
  • Peanutbutter og marmelade
  • Lemoncurd
  • Tilsæt 1 tsk. kardemomme eller kanel for en julet udgave af de sunde pandekager

Se også: Pandekager uden æg

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar