Pandekager med citronsaft og flormelis
21. juni 2018
af
Julie Brüniche-Olsen.
Foto: Henrik Freek
Pandekager med sukker og citron er en klassiker i Frankrig, hvor de går under navnet "crêpes au sucre et au citron". Den lækre opskrift på pandekager er både nem og hurtig at lave.
Bemærk
Hviletid på køl: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af citronen. Bland hvedemel, salt, sukker, vaniljesukker, kardemomme og fintrevet citronskal i en skål. Tilsæt mælk og olivenolie, og pisk, til du har en jævn dej helt uden klumper.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk dem godt ud i dejen. Lad pandekagedejen hvile 1 time på køl.
Rør øl i den kolde dej med en ske. Smelt lidt smør på en pande med non stick-belægning. Hæld lidt dej på panden, så den netop dækker bunden i et tyndt lag. Lad pandekagen blive let gylden på den ene side, før du vender den og bager den færdig på den anden side.
Læg de færdigbagte pandekager i en stabel på et fad. Hold dem evt. varme i ovnen ved 150°, hvis du bager dem, umiddelbart før de<br />
skal spises.
Skær citronen i både, og stil dem frem på bordet, så man selv kan dryppe lidt citronsaft over sin pandekage. Stil også flormelis og evt. ahornsirup eller appelsinsyltetøj frem som ekstra tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Du kan måske også lide: Gammeldags pandekager med øl
Powered by Froala Editor