Pandekager med citron og birkes
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Papirtynde pandekager med sukker og citron er en simpel og god dessert. Her er de fyldt med birkes, som giver ekstra knas.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æg sammen med citronskal og sukker i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og pisk det smeltede smør i æggeblandingen sammen med mælk.
Tilsæt hvedemel, og pisk dejen jævn og glat. Vend herefter salt og birkes i dejen.
Steg 1 pandekage ad gangen i lidt smør på en varm pande, til den er gylden og gennembagt.
Gentag dette, til al dejen er brugt. Hold evt. pandekagerne lune mellem 2 tallerkener.
Servér pandekagerne med masser af citronsaft og et drys sukker på toppen.
Tip!
Birkes kan selvfølgelig undlades, hvis du ikke er fan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk