Pandekagelagkage med lemoncurd og hindbær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det ligner en lagkage, men bundene består af en kæmpe bunke pandekager!
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk alle ingredienserne til dejen godt sammen. Lad dejen hvile i skålen i 30 minutter.
Steg ca. 10 store pandekager i smør på en varm pande. Læg dem på en tallerken med bagepapir imellem, efterhånden som de bliver færdige. Lad pandekagerne blive kolde.
Pisk fløden til skum. Læg en pandekage på et serveringsfad, og smør et tyndt lag lemoncurd på. Læg en ny pandekage på, og smør med et tyndt lag flødeskum.
Fortsæt med at bygge lagkagen op med skiftevis lemoncurd og flødeskum, og læg et lag med halvdelen af hindbærrene i midten af kagen.
Afslut kagen med et lag flødeskum, og pynt med de sidste hindbær, sigtet flormelis og evt. frysetørrede bær. Servér straks.
Tip!
Prøv en anden gang at lave en pandekagelagkage med skyr, æbler skåret i små tern og ristede nødder. En børnevenlig udgave med nutella og bananer i skiver vil også være et hit.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk