Pandekagelagkage med creme og pocherede pærer
25. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En lagkage med pandekager er den perfekte dessert eller fødselsdagskage. Denne variant har en skøn vaniljecreme mellem pandekagerne og er toppet med pocherede pærer og friske bær.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg sammen med mel, sukker, salt og vaniljekorn, til dejen er jævn. Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med mælk. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Steg pandekagerne i smør på en pande. Lad dem køle helt af.
Skræl pærerne, og skær dem i både. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vaniljekorn og -bælg, sukker og vand op i en lille gryde i ca. 5 minutter.
Tilsæt pærer, og lad dem simre, til de er møre. Lad dem køle af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk double cream til skum sammen med flormelis og vaniljekorn. Vend cremefraiche i flødeskummet med en ske.
Læg en pandekage på et fad. Smør vaniljecreme på. Gentag med endnu en pandekage. Læg en tredje pandekage ovenpå, og smør den med marmelade.
Gentag i denne rækkefølge, til alle pandekagerne er brugt. Fordel den resterende marmelade og creme på toppen. Top med pocherede pærer, brombær og evt. skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk