Pandekagelagkage med chokoladecreme og brombær
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Stakkevis af kakaopandekager lagt sammen omkring blød og chokoladelækker mascarponecreme og toppet med brombær og hasselnødder. Dét er ægte sensommerlykke!
Bemærk
Afkøling: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret, og lad det køle af i 5 minutter. Pisk alle ingredienserne til pandekagedejen sammen i en skål med en elpisker, til den er ensartet og uden klumper.
Steg pandekagerne gyldne på begge sider i lidt smør på panden. Læg pandekagerne på et fad eller en rist til afkøling. Der bliver ca. 14 pandekager af portionen.
Hak de to slags chokolade fint, og smelt dem i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og lad den smeltede chokolade afkøle lidt. Pisk chokoladen sammen med mascarpone med en elpisker i en skål til en ensartet creme. Smag til med en smule salt.
Læg en pandekage på et fad, og smør et tyndt lag chokoladecreme på. Fortsæt med resten af pandekagerne og chokoladecremen, til alt er brugt. Sæt pandekagelagkagen på køl i 2 timer.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Skyl og tør brombærrene, smelt chokoladen over vandbad, og hak hasselnødderne groft.
Tag den afkølede pandekagelagkage ud fra køl, og top den med flødeskum, friske brombær, smeltet chokolade og hasselnødder. Pynt med mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk