Pandekage-lagkage med æblemos og skyrcreme

15. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En lækker lagkage med smag af efterår. Saml lagkagen i en kagering – så er du sikker på, at den står smuk og rank ved servering.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og afkøl let. Pisk mel og mælk sammen med et piskeris i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Tilsæt salt, sukker og smeltet smør, og lad dejen hvile en halv time i køleskabet.
Skræl æblerne, skær dem i tern, og kassér kernehuset. Lad dem simre i en gryde med lidt vand i bunden i ca. 10 minutter, til æblerne er møre. Tilsæt 50 g sukker, 1 tsk. vaniljesukker og finthakkede mynteblade, og lad det simre i yderligere 5-7 minutter uden låg. Blend mosen med en stavblender.
Pisk skyren sammen med resten af sukkeret og vaniljesukkeret med en elpisker i en skål.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en anden skål, og vend den i skyren med en dejskraber.
Bag ca. 15 pandekager i lidt smør på en pande på 20 cm i diameter. Afkøl pandekagerne.
Læg lagkagen sammen af skiftevis en pandekage og tynde lag æblemos og skyrcreme. Fortsæt, til du har brugt alle pandekagerne.
Pynt lagkagen med lidt æblemos, skyrcreme, valnødder, mynteblade og evt. spiselige blomster. Sæt kagen på køl i et par timer før servering.

Tip!

Lagkagen har godt af et par timer i køleskabet inden servering, så den kan nå at sætte sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar