Pandebagte scones
25. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
De flade boller er lette at lave og kan nydes i forskellige anledninger. Servér f.eks. de pandebagte scones til morgenmad med smør og syltetøj eller som forret med cremefraiche, laks og dild.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen. Tilsæt mælken, og lad blandingen køle en smule mere, til den føles en anelse lun.
Opløs gæren i den lune væske, og rør æg, salt og sukker i med en gaffel.
Tilsæt mel lidt ad gangen, mens du rører dejen godt sammen, brug evt. en røremaskine. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.
Tril dejen til en lang pølse, og skær den i mindre dejstykker. Form til scones ved at trykke hvert stykke en anelse fladt, og drys med durum på begge sider. Lad dine scones efterhæve i 30 minutter.
Bag sconesene på en lun pande ved lav varme i ca. 8 minutter på hver side.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk