Panang curry med kyllingekødboller
15. marts 2021
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Panang curry med kyllingekødboller er en nem og lækker ret, der har en god spicy smag. Opskriften giver den bedste sauce lavet af kokosmælk og peanutbutter. Mums!
Bemærk
Panangkarrypasta kan købes hos asiatiske købmænd, men rød karrypasta kan også bruges.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Læg kyllingekødet i en skål. Skræl og riv ingefær fint, og pil og riv hvidløg.
Rør kyllingekødet sammen med ingefær, hvidløg, karrypasta og fiskesauce.
Form små kødboller af farsen, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne på alle sider. Tag kødbollerne af panden.
Pil og riv hvidløg, og svits dem i olie på en pande. Tilsæt karrypasta og kaffir-limeblade.
Pil løgene, og skær dem i tynde både. Lad dem svitse lidt med på panden.
Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Lad dem stege med på panden.
Tilsæt kokosmælk og peanutbutter, og steg i 15 minutter. Pres saften af limefrugten. Smag saucen til med limesaft og fiskesauce.
Tip!
Kaffir-limeblade har en aromatisk citronsmag. Man bruger ofte bladene hele, ligesom laurbærblade, og fjerner dem inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk