Panang curry med kylling
Send smagsløgene en tur til Thailand med denne krydrede ret, hvor Panang-karryen er lavet helt fra bunden.

0-30 min.
(4)
27. januar 2022 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Panang curry med kylling
- kyllingebrystfileter
- 2
- løg
- 1
- blomkål
- 1
- gulerødder
- 2
- squash
- 1
- peberfrugter
- 1
- smagsneutral olie
- 2 spsk.
- kokosmælk
- 2 dåser
Panang-karrypasta
- hvidløg
- 1 fed
- rød karrypasta
- 2 spsk.
- brun farin
- 1 tsk.
- fiskesauce
- 1 spsk.
- limefrugter
- 1
- peanutbutter
- 2 spsk.
Tilbehør
- ris
- 240 g
- friske røde chilier
- 2
- forårsløg
- 2
- frisk basilikum
- 1 potter
- limefrugter
- 2
Sådan gør du
Panang-karrypasta
Pil hvidløg, og riv det fint. Blend hvidløg, karrypasta, brun farin, fiskesauce, friskpresset limesaft og peanutbutter jævnt i en blender.
Panang curry med kylling
Skær kyllingefileterne i strimler. Pil løget, og skær det i skiver.
Skyl blomkålen, og skær den ud i buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i aflange stave. Skyl squash, og skær den i skiver. Skyl peberfrugten, og rens den. Skær den i strimler.
Brun kyllingestrimlerne på alle sider i olie i en gryde i 1 minut, og læg dem til side i en skål.
Steg løg, blomkål, gulerødder, squash og peberfrugter i gryden i 2 minutter. Tilsæt kylling, karrypasta og kokosmælk.
Lad retten simre under låg i 15 minutter. Smag curryen til med limesaft og fiskesauce.
Tilbehør
Kog risene i en gryde efter anvisningen på pakken.
Skyl chilierne, og skær dem i skiver. Skyl forårsløg, og fjern top og bund. Skær dem i skiver på skrå.
Skyl basilikum, og pynt retten med chili, forårsløg og basilikum. Servér den sammen med ris og friskpresset limesaft.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner