Panang curry med kylling

Send smagsløgene en tur til Thailand med denne krydrede ret, hvor Panang-karryen er lavet helt fra bunden.

Panang curry med kylling
0-30 min.

(4)

27. januar 2022 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Panang curry med kylling

kyllingebrystfileter
2
løg
1
blomkål
1
gulerødder
2
squash
1
peberfrugter
1
smagsneutral olie
2 spsk.
kokosmælk
2 dåser

Panang-karrypasta

hvidløg
1 fed
rød karrypasta
2 spsk.
brun farin
1 tsk.
fiskesauce
1 spsk.
limefrugter
1
peanutbutter
2 spsk.

Tilbehør

ris
240 g
friske røde chilier
2
forårsløg
2
frisk basilikum
1 potter
limefrugter
2

Sådan gør du

Panang-karrypasta

Pil hvidløg, og riv det fint. Blend hvidløg, karrypasta, brun farin, fiskesauce, friskpresset limesaft og peanutbutter jævnt i en blender.

Panang curry med kylling

Skær kyllingefileterne i strimler. Pil løget, og skær det i skiver.
Skyl blomkålen, og skær den ud i buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i aflange stave. Skyl squash, og skær den i skiver. Skyl peberfrugten, og rens den. Skær den i strimler.
Brun kyllingestrimlerne på alle sider i olie i en gryde i 1 minut, og læg dem til side i en skål.
Steg løg, blomkål, gulerødder, squash og peberfrugter i gryden i 2 minutter. Tilsæt kylling, karrypasta og kokosmælk.
Lad retten simre under låg i 15 minutter. Smag curryen til med limesaft og fiskesauce.

Tilbehør

Kog risene i en gryde efter anvisningen på pakken.
Skyl chilierne, og skær dem i skiver. Skyl forårsløg, og fjern top og bund. Skær dem i skiver på skrå.
Skyl basilikum, og pynt retten med chili, forårsløg og basilikum. Servér den sammen med ris og friskpresset limesaft.

Tip!

Fordelen ved at lave sin egen karrypasta er, at du kan variere smagen. Kan du lide stærk mad, kan du bruge mere rød karrypasta. Er du vild med peanutbutter, kan du skrue op for den mængde.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'