Panang curry med kylling

27. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Send smagsløgene en tur til Thailand med denne krydrede ret, hvor Panang-karryen er lavet helt fra bunden.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløg, og riv det fint. Blend hvidløg, karrypasta, brun farin, fiskesauce, friskpresset limesaft og peanutbutter jævnt i en blender.
Skær kyllingefileterne i strimler. Pil løget, og skær det i skiver.
Skyl blomkålen, og skær den ud i buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i aflange stave. Skyl squash, og skær den i skiver. Skyl peberfrugten, og rens den. Skær den i strimler.
Brun kyllingestrimlerne på alle sider i olie i en gryde i 1 minut, og læg dem til side i en skål.
Steg løg, blomkål, gulerødder, squash og peberfrugter i gryden i 2 minutter. Tilsæt kylling, karrypasta og kokosmælk.
Lad retten simre under låg i 15 minutter. Smag curryen til med limesaft og fiskesauce.
Kog risene i en gryde efter anvisningen på pakken.
Skyl chilierne, og skær dem i skiver. Skyl forårsløg, og fjern top og bund. Skær dem i skiver på skrå.
Skyl basilikum, og pynt retten med chili, forårsløg og basilikum. Servér den sammen med ris og friskpresset limesaft.

Tip!

Fordelen ved at lave sin egen karrypasta er, at du kan variere smagen. Kan du lide stærk mad, kan du bruge mere rød karrypasta. Er du vild med peanutbutter, kan du skrue op for den mængde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar