Pålægskagemand
17. marts 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Lækre skiver af smørrebrød formet som en person er en hyggelig måde at servere rugbrødsmadder på, når der er noget at fejre. Brug dit yndlingspålæg, og sæt flere eller færre skiver brød på, afhængigt af, hvor mange, der spiser med.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog æggene i 10 minutter, så de er hårdkogte. Afkøl og pil dem.
Smør 4 skiver lyst brød med smør, og læg dem i en firkant. Læg salatblade ovenpå.
Skær æggene i skiver, og anret dem oven på salaten. Pynt med rejer, og lav et ansigt af citronskiver, kaviar, cherrytomat, stegt bacon og dild som hår.
Smør alle rugbrødsskiverne med smør. Anret 4 skiver som overkrop og arme med salat, roastbeef, remulade og ristede løg ovenpå.
Anret 2 skiver som underkrop, og smør dem med leverpostej. Pynt med stegt bacon.
Giv pålægskagemanden ben bestående af 1½ skive rugbrød med salat, rullepølse og skiver af agurk og peberfrugtebjælker. Pynt med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk