Pæretærte med marcipan og rosmarin

20. september 2022 af .

Foto: columbus leth

Lidt frisk rosmarin i sukkerlagen giver den saftige pæretærte kant. Servér den enten lun eller kold - og gerne med en klat syrlig cremefraiche.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 25 cm i diameter

Sådan gør du

Skræl pærerne, skær dem over, og fjern kernehuset.
Kog vand, sukker, rosmarin og citronsaft op i en gryde, til sukkeret smelter. Kog pærerne i sukkerlagen i 2-3 minutter. Lad dem køle af i lagen. Tag dem forsigtigt op, afdryp og afkøl let.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Hak mandlerne, gerne på en foodprocessor. Tilsæt marcipan, smør og flormelis, og blend det hele sammen.
Tilsæt æg, blend kort, og tilsæt derefter mel og salt. Blend igen, til massen er samlet.
Fordel massen i en smurt tærteform, og tryk pærerne let ned i massen.
Bag tærten i ovnen i 35-45 minutter, til den er gylden og gennembagt (dæk den evt. med alufolie undervejs, så den ikke bliver for mørk).
Servér tærten lun eller kold drysset med lidt flormelis. Den smager skønt med iskold cremefraiche.

Tip!

Pærerne kan sagtens klargøres dagen i forvejen og opbevares på køl i kogelagen. Hvis du koger dem 1-3 minutter længere, kan du også servere dem alene med iskoldt flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar