Pæretærte med hasselnødder
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus leth
De søde pærer giver tærten en virkelig god smag, og hasselnødderne sørger for et sprødt bid.
Ingredienser
Udstyr
en aflang bageform, 15 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter.
Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af. Hak nødderne groft.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen. Riv marcipanen groft, og vend den i.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Fordel dejen i den smurte form.
Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.
Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk pæretærte