Pæretærte med frangipane

13. november 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Lad de friske pærestykker synke ned i marcipanmassen, og glæd dig til at tage en saftig, sprød og karamelliseret tærte ud af ovnen.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Tærteform, 25 cm i diameter

Sådan gør du

Kør mel, smør og flormelis i en foodprocessor, til det har en ensartet konsistens. Saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, og forbag den i 10 minutter.
Rør marcipan, smør, sukker og æg sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt mel og kanel, og pisk igen. Fordel frangipanen i tærtebunden.
Skyl pærerne, skær dem i skiver på langs, og tryk dem let ned i frangipanen.
Bag tærten videre i ovnen i 20 minutter, til overfladen er gylden.
Si flormelis over tærten, og servér den lun med flødeskum eller cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar