Pæretærte

24. juni 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Lad de friske pærestykker synke ned i marcipanmassen, og glæd dig til at tage en saftig, sprød og karamelliseret tærte ud af ovnen.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Tærteform, 25 cm i diameter

Sådan gør du

Kør mel, smør og flormelis i en foodprocessor, til det har en ensartet konsistens. Saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, og forbag den i 10 minutter.
Rør marcipan, smør, sukker og æg sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt mel og kanel, og pisk igen. Fordel frangipanen i tærtebunden.
Skyl pærerne, skær dem i skiver på langs, og tryk dem let ned i frangipanen.
Bag tærten videre i ovnen i 20 minutter, til overfladen er gylden.
Si flormelis over tærten, og servér den lun med flødeskum eller cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

SÅDAN LAVER DU DEN BEDSTE PÆRETÆRTE

En klassisk pæretærte består af sprød mørdej, marcipanfyld og store stykker pære. I denne opskrift er der tilsat marcipan i fyldet, der giver tærten et nøk opad på lækkerhedsskalaen. Ønsker du en helt klassisk pæretærte, kan du læse med herunder.

Klassisk pæretærte

Ønsker du en helt klassisk pæretærte, kan du snildt undlade marcipan. Marcipanen er blot tilføjet for at give ekstra blødhed og smag. Omvendt kan du sagtens holde fast i marcipanen og dertil også tilføje chokolade – så får du en rigtig smovset og lækker pæretærte. Men lige meget om du tilføjer flere elementer eller ej, så er pæretærten bare altid lækker og fyldig i smagen.

Du behøver ikke erstatte marcipan med noget i tærtedejen. Opskriften fungerer fint uden. Det samme gør sig gældende i fyldet. Her er det dog en god idé at fordoble mængden af smør og sukker, hvis du undlader både marcipan og chokolade.

Du kan også skære pærer i skriver i stedet for halve pærer.

Tilbehør til pæretærte

Flødeskum og cremefraiche er bare altid et godt match med tærter. Specielt hvis du serverer den lun (gerne lad den stå i 20-30 minutter efter den er kommet ud af ovnen),er det prikken over i’et at få et koldt og ’friskt’ element i form af flødeskum og cremefraiche. Alternativt kan du gå all-in og servere tærten med vaniljeis.

Kan pæretærte fryses ned?

Pæretærter kan sagtens fryses ned. Og da pæretærten er perfekt som desserten til festen – er det også rart at man kan lave den et stykke tid forinden og blot fryse den ned. Tag den op dagen før, og lun den i ovnen. Den skal helst spises senest dagen efter.

Du kan også bare lave mørdejen og fryse den ned, og det gælder både bagt og ubagt. Skal det være nemt, er det en god ide at fordele dejen i tærteformen inden du fryser den, for så kan du blot tage den op en time før, lave fyldet og bage den.

Portionsanrettede pæretærter

Vil du hellere lave små portionsanretninger, kan du sagtens lave pæretærten i små forme. Giv dem lidt mindre tid i ovnen, og evt. kun 180 grader. Hold øje med dem og tag dem ud når de er gyldne. Du kan pynte dem fint med is, creme fraiche eller flødeskum.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar