Pæremuffins med five spice-krydderi
18. marts 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Små saftige muffins fyldt med søde pærer og dejlige krydderier.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær pærerne i små tern, og vend dem med sirup i en skål.
Rør farin og smør cremet med en elpisker i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk, til blandingen er luftig og skummende.
Rør yoghurt, vaniljepasta og pæretern i æggemassen, og vend derefter sigtet hvedemel, fuldkornsmel, five spice-krydderi og bagepulver i dejen.
Fordel dejen i 12 smurte muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl på en bagerist.
Servér kagerne lune med et drys flormelis.
Tip!
Five spice-krydderi er en klassisk krydderiblanding i det asiatiske køkken, der samler de fem smage: sød, syrlig, bitter, pikant og salt. Fennikelfrø og anis er hovedingredienserne i krydderiet, der ofte suppleres med nelliker, kanel og koriander. Five spice-krydderi kan også bruges til kød og fjerkræ.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk