Pæremuffins med five spice-krydderi

18. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Små saftige muffins fyldt med søde pærer og dejlige krydderier.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær pærerne i små tern, og vend dem med sirup i en skål.
Rør farin og smør cremet med en elpisker i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk, til blandingen er luftig og skummende.
Rør yoghurt, vaniljepasta og pæretern i æggemassen, og vend derefter sigtet hvedemel, fuldkornsmel, five spice-krydderi og bagepulver i dejen.
Fordel dejen i 12 smurte muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl på en bagerist.
Servér kagerne lune med et drys flormelis.

Tip!

Five spice-krydderi er en klassisk krydderiblanding i det asiatiske køkken, der samler de fem smage: sød, syrlig, bitter, pikant og salt. Fennikelfrø og anis er hovedingredienserne i krydderiet, der ofte suppleres med nelliker, kanel og koriander. Five spice-krydderi kan også bruges til kød og fjerkræ.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar