Pærekager med marengs
26. oktober 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Bagt marengs er sprød og knasende udenpå og blød, sød og dejlig indeni. Under marengslåget gemmer sig en skøn kombination af pære og syltetøj. Pærekage, når det er bedst!
Ingredienser
Udstyr
6 små runde forme på 8 cm
Sådan gør du
Smør formene. Skær butterdejen i mindre stykker, der passer til formene. Fordel butterdejen i formene, og læg lidt syltetøj på hver bund.
Skræl pærerne, og skær dem i tynde både.
Tænd ovnen på 210°. Kog vand og sukker sammen i en gryde. Tag den fra varmen, og vend pærebådene i sukkerlagen.
Fordel pærerne over syltetøjet. Bag tærterne i ovnen i 10 minutter.
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og salt, og pisk dem helt stive ved høj hastighed.
Tag tærterne ud af ovnen og ud af formene, og stil dem tilbage på bagepladen beklædt med bagepapir.
Øs marengsmassen over pæretærterne med en ske, så der dannes små toppe. Bag tærterne færdige i 5-7 minutter, til marengsen er flot gylden.
Tip!
Er der lidt marengs tilovers, så brug den på is som guf.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk