Pærekage

7. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

De danske pærer er søde og saftige, især om efteråret. Brug dem i en rustik og delikat skærekage med knasende mandelflager på toppen.

Bemærk
Bagetid: Ca. 1 time og 5 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Læg bagepapir i formen, og smør kanten med lidt smør. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Pisk vaniljekorn sammen med smør, sukker og kardemomme i en skål med en elpisker til cremet konsistens.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Rør mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i dejen, til den er jævn og ensartet. Hæld dejen i formen.
Skræl pærerne, og fjern kernehuset. Skær pærerne i tern eller brede strimler, og tryk dem let ned i dejen. Drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time og 5 minutter, og tjek med et træspyd eller en gaffel, om kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mos dem sammen med flormelissen på et skærebræt.
Rør vaniljeflormelissen sammen med cremefraiche i en skål. Sigt lidt flormelis over pærekagen, og servér den med vaniljecremen.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar