Pærecrumble med kanel og valnødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Crumblekage er en nem dessert, som kan laves med den frugt, man lige har ved hånden. Prøv også med æbler, blommer eller nektariner.
Ingredienser
Udstyr
fire ovnfaste portionsskåle eller små tærteforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær pærerne i mundrette tern, og fordel dem i 4 ovnfaste portionsskåle.
Bland smør, sukker, mel, kanel og finthakkede valnødder i en skål, og smuldr det sammen med fingrene. Det behøver ikke være helt samlet.
Fordel crumblen over pærerne i skålene i et jævnt lag, og bag desserterne i ovnen i ca. 20 minutter, til crumblen er let gylden.
Pisk fløde og vaniljekorn til let skum med en elpisker.
Servér pærecrumblen lun med en stor skefuld kold vaniljefløde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk