Pærecrumble med brombær og pekannødder

Crumblekage er en nem dessert, der kan laves med den frugt, man lige har ved hånden. Prøv også med f.eks. æbler, blommer eller nektariner.

Pærecrumble med brombær og pekannødder
0-30 min.

(0)

28. september 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth

Ingredienser

personer

Frugtfyld

modne pærer
5
brombær
125 g
sukker
2 spsk.

Crumble

pekannødder
50 g
hvedemel
100 g
grovvalsede havregryn
50 g
brun farin
60 g
stødt kanel
½ tsk.
salt
1 knsp.
koldt smør
100 g

Til servering

piskefløde
2½ dl

Sådan gør du

Frugtfyld

Skyl pærerne, og skær dem i tynde både. Skyl og tør brombærrene. Vend frugten sammen med sukker i en skål.

Crumble

Tænd ovnen på 180°. Hak pekannødderne groft. Bland pekannødder, mel, havregryn, farin, kanel og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Fordel pærer og brombær i en smurt tærteform, og fordel crumblen over frugten. Bag crumblen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden.

Servering

Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Servér crumblen varm eller lun med flødeskum.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'