Pærecrumble med brombær og pekannødder
Crumblekage er en nem dessert, der kan laves med den frugt, man lige har ved hånden. Prøv også med f.eks. æbler, blommer eller nektariner.

0-30 min.
(0)
28. september 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
Frugtfyld
- modne pærer
- 5
- brombær
- 125 g
- sukker
- 2 spsk.
Crumble
- pekannødder
- 50 g
- hvedemel
- 100 g
- grovvalsede havregryn
- 50 g
- brun farin
- 60 g
- stødt kanel
- ½ tsk.
- salt
- 1 knsp.
- koldt smør
- 100 g
Til servering
- piskefløde
- 2½ dl
Sådan gør du
Frugtfyld
Skyl pærerne, og skær dem i tynde både. Skyl og tør brombærrene. Vend frugten sammen med sukker i en skål.
Crumble
Tænd ovnen på 180°. Hak pekannødderne groft. Bland pekannødder, mel, havregryn, farin, kanel og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Fordel pærer og brombær i en smurt tærteform, og fordel crumblen over frugten. Bag crumblen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden.
Servering
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Servér crumblen varm eller lun med flødeskum.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner