Pærecrumble med brombær og pekannødder
28. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Crumblekage er en nem dessert, der kan laves med den frugt, man lige har ved hånden. Prøv også med f.eks. æbler, blommer eller nektariner.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl pærerne, og skær dem i tynde både. Skyl og tør brombærrene. Vend frugten sammen med sukker i en skål.
Tænd ovnen på 180°. Hak pekannødderne groft. Bland pekannødder, mel, havregryn, farin, kanel og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Fordel pærer og brombær i en smurt tærteform, og fordel crumblen over frugten. Bag crumblen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Servér crumblen varm eller lun med flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk