Pære belle helene
27. maj 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Få en bid af historien med denne søde klassiker. Opskriften er over 150 år gammel og blev udviklet til Offenbach-operetten La Belle Hélène, hvor bortførelsen af den smukke dronning Hélène skyder Den Trojanske Krig i gang. Oh la la.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl pærerne, og fjern kernehusene. Kog vandet op sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad lagen koge, til sukkeret er smeltet.
Kom pærerne i lagen, og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket af lagen. Lad dem småkoge i ca. 8 minutter.
Tag gryden fra varmen, og lad pærerne ligge i lagen, til de skal serveres.
Smelt chokoladen over et vandbad, rør fløde i til en lind sauce.
Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir, bag dem i 10 minutter ved 200°, kom i et viskestykke, og gnid mod hinanden, så skallen falder af. Halvér, og brug som drys.
Anret pærer med is. Kom chokoladesauce ved, drys med hasselnøddekerner og skovsyre, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk