Paella med kulmule
5. juni 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Paella er en spansk risret, der laves med alt fra kylling og kanin til skaldyr og fisk. Her er den tilberedt med kulmule.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kulmule ud af køleskabet. Del fisken i mindre fileter.
Varm hønsebouillonen op, hæld den i en skål, og tilsæt safran. Rør godt rundt, og stil skålen til side.
Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele i olie på en dyb pande, til løgene er klare.
Rens peberfrugt, og skær den i små tern. Skyl og hak persille, og vend halvdelen på panden (gem resten til pynt) sammen med peberfrugt. Drys med paprika, gurkemeje, salt og peber, og lad det hele stege i yderligere et par minutter.
Skyl risene, og vend dem i retten. Hæld safranbouillonen på panden sammen med hakkede tomater. Rør rundt. Læg låg på panden (eller dæk med alufolie),og lad paellaen simre i 30 minutter, til væsken er næsten fordampet.
Fordel stykker af kulmule oven på retten med skindsiden nedad. Læg låg på, og lad paellaen simre i yderligere 10 minutter, så fisken dampes, og kødet bliver lyst. Pynt panden med persille og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste paella opskrift!