Pad Thai med tigerrejer

25. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Basen i denne klassiske thairet er stegte nudler, æg og grøntsager, men mulighederne for variation er mange. Her får du en Pad Thai med tigerrejer, svampe og bønnespirer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog skal og saft fra limefrugterne op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, og lad det simre i 5-7 minutter.
Fjern den sorte streng fra tigerrejerne, hvis ikke det allerede er gjort.
Skær begge slags svampe i skiver, og del rødløg i smalle både. Steg svampe og løg bløde i olie på en pande med høje kanter eller i en wok.
Kog nudler efter pakkens anvisning, og lad dem afdryppe i en sigte.
Rør presset hvidløg, revet ingefær og finthakket chili i wokken, og steg ved høj varme et par minutter.
Slå æggene ud i en skål, så alle tre kan hældes i wokken på samme tid og under omrøring. Vend rundt i 1-2 minutter.
Tag wokkens indhold over i en skål, og steg tigerrejerne i olie, til de akkurat har skiftet farve.
Læg svampe-æggeblandingen tilbage i wokken sammen med nudler og saucen. Lad retten simre i 4-5 minutter, rør bønnespirer i, og varm den igennem.
Servér med koriander, cashewnødder og limebåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Pad Thai – klassisk thailandsk streetfood  

Pad Thai er en klassisk thairet, som laves med stegte risnudler, æg, grøntsager og en syrligsød sauce. Det er en ret mild ret, men du kan tilsætte mere chili, hvis du kan lide det. Denne opskrift er med rejer, men du kan også bruge f.eks. kylling, svinekød eller tofu. Du kan også sagtens variere grøntsagerne, prøv f.eks. at udskifte nogle af ingredienserne i opskriften her med spidskål, gulerødder, forårsløg og bønnespirer.

Det vigtigste i en Pad Thai er den karakteristiske Pad Thai-sauce, der binder hele retten sammen og klistrer lækkert til nudlerne. Saucen har den perfekte kombination af sødt, surt, salt og umami, som smager fantastisk sammen med de stegte æg, bløde nudler, sprøde grøntsager og friske krydderurter.

Pad Thai er en supernem ret at tilberede og er derfor oplagt hverdagsmad. Når først saucen er rørt, og grøntsagerne snittet, tager det ikke mange minutter at stege retten færdig i wokgryden.

Pad Thai serveres typisk med peanuts eller cashewnødder, frisk koriander og limebåde.

Noget om nudler

Nudler er Asiens svar på pasta – og de fås i mange forskellige former – til forskellig anvendelse. Mest almindelig er ægnudler lavet af hvedemel og æg. Glasnudler er helt tynde, gennemsigtige og lavet af mungbønner. Risnudler, som bruges i en klassisk Pad Thai, er lavet af rismel og fuldkornsnudler af fuldkornsmel. De fleste fås i almindelige supermarkeder.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar