Pad Thai med tigerrejer

Basen i denne klassiske thairet er stegte nudler, æg og grøntsager, men mulighederne for variation er mange. Her får du en Pad Thai med tigerrejer, svampe og bønnespirer.

Pad Thai med tigerrejer
0-30 min.

(8)

January 25, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Pad Thai – klassisk thailandsk streetfood  

Pad Thai er en klassisk thairet, som laves med stegte risnudler, æg, grøntsager og en syrligsød sauce. Det er en ret mild ret, men du kan tilsætte mere chili, hvis du kan lide det. Denne opskrift er med rejer, men du kan også bruge f.eks. kylling, svinekød eller tofu. Du kan også sagtens variere grøntsagerne, prøv f.eks. at udskifte nogle af ingredienserne i opskriften her med spidskål, gulerødder, forårsløg og bønnespirer.

Det vigtigste i en Pad Thai er den karakteristiske Pad Thai-sauce, der binder hele retten sammen og klistrer lækkert til nudlerne. Saucen har den perfekte kombination af sødt, surt, salt og umami, som smager fantastisk sammen med de stegte æg, bløde nudler, sprøde grøntsager og friske krydderurter.

Pad Thai er en supernem ret at tilberede og er derfor oplagt hverdagsmad. Når først saucen er rørt, og grøntsagerne snittet, tager det ikke mange minutter at stege retten færdig i wokgryden.

Pad Thai serveres typisk med peanuts eller cashewnødder, frisk koriander og limebåde.

Noget om nudler

Nudler er Asiens svar på pasta – og de fås i mange forskellige former – til forskellig anvendelse. Mest almindelig er ægnudler lavet af hvedemel og æg. Glasnudler er helt tynde, gennemsigtige og lavet af mungbønner. Risnudler, som bruges i en klassisk Pad Thai, er lavet af rismel og fuldkornsnudler af fuldkornsmel. De fleste fås i almindelige supermarkeder.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'