Pad Thai med tigerrejer
Basen i denne klassiske thairet er stegte nudler, æg og grøntsager, men mulighederne for variation er mange. Her får du en Pad Thai med tigerrejer, svampe og bønnespirer.
(8)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Pad Thai – klassisk thailandsk streetfood
Pad Thai er en klassisk thairet, som laves med stegte risnudler, æg, grøntsager og en syrligsød sauce. Det er en ret mild ret, men du kan tilsætte mere chili, hvis du kan lide det. Denne opskrift er med rejer, men du kan også bruge f.eks. kylling, svinekød eller tofu. Du kan også sagtens variere grøntsagerne, prøv f.eks. at udskifte nogle af ingredienserne i opskriften her med spidskål, gulerødder, forårsløg og bønnespirer.
Det vigtigste i en Pad Thai er den karakteristiske Pad Thai-sauce, der binder hele retten sammen og klistrer lækkert til nudlerne. Saucen har den perfekte kombination af sødt, surt, salt og umami, som smager fantastisk sammen med de stegte æg, bløde nudler, sprøde grøntsager og friske krydderurter.
Pad Thai er en supernem ret at tilberede og er derfor oplagt hverdagsmad. Når først saucen er rørt, og grøntsagerne snittet, tager det ikke mange minutter at stege retten færdig i wokgryden.
Pad Thai serveres typisk med peanuts eller cashewnødder, frisk koriander og limebåde.
Noget om nudler
Nudler er Asiens svar på pasta – og de fås i mange forskellige former – til forskellig anvendelse. Mest almindelig er ægnudler lavet af hvedemel og æg. Glasnudler er helt tynde, gennemsigtige og lavet af mungbønner. Risnudler, som bruges i en klassisk Pad Thai, er lavet af rismel og fuldkornsnudler af fuldkornsmel. De fleste fås i almindelige supermarkeder.
Powered by Froala Editor