Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Kylling marineret i safran, gurkemeje og citron er en klassisk persisk ret.
Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i mindre stykker. Pil løg, og skær dem i både. Pres saften af citronerne.
Bland løg, kylling, yoghurt, citronsaft, gurkemeje og salt i en skål.
Hæld kogende vand over safrantrådene i en kop, og lad det stå et par minutter, inden du rører det sammen med resten. Lad kødet marinere på køl i 30 minutter – gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°. Fordel skålens indhold i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i 25-30 minutter, indtil kødet er gennemstegt.
Snit spidskål fint. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend kål og rødbeder med olie, citronsaft, salt og peber.
Rist mandler på en tør pande, og hak dem. Skær dadler i skiver, og hak mynten.
Drys mandler, mynte og dadler over salaten, og servér med kylling og lunt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk