Ovnstegt lammebov - den bedste opskrift!
15. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Hvis du skal servere godt lammekød, fx til den årlige påskefrokost, så kig nærmere på denne opskrift, der sikrer ekstra meget smag fra fennikel, tomater og oliven.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Gnid kødet godt med presset hvidløg, salt, peber og knuste fennikelfrø. Læg det i et ovnfast fad med lidt plads omkring.
Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter. Hæld<br />
det meste af fedtet fra.
Pil løgene, og skær dem i både. Skyl fennikel, og skær dem i grove stykker. Steg dem i olie på en pande.
Skyl tomaterne, og lad dem stege med på panden sammen med oliven. Hæld vin på, og kog det lidt ind.
Fordel grøntsagsblandingen i fadet omkring lammeboven. Hak rosmarin og/eller timian, og drys det over. Skru varmen ned til 190°, og lad fadet med kød og grøntsager stege i yderligere ca. 45 minutter, til kødet er gennemstegt eller let rosa.
Tag fadet ud, og smag stegeskyen til. Krydr evt. med lidt salt og peber, eller jævn den med lidt fløde.
Skær kødet i skiver, og drys det hele med skyllet, hakket<br />
persille inden servering. Servér med kogte kartofler og brød til.
Tip!
Ovntid: 1 time.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk