Ovnstegt kylling og linsesalat med spinat og avocado
5. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En hel kylling giver mad til mange, og når den først er sat i ovnen, passer den sig selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfad. Skyl citronen, og skær den i både. Skyl persillen. Fyld kyllingen med citron og persille. Pensl kyllingen med olie, og krydr godt med salt og peber. Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til den er gylden og gennemstegt.
Skyl og hak mynten fint. Rør mynten sammen med yoghurt og honning i en skål, og krydr med salt og peber. Sæt dressingen på køl til servering.
Kog linserne efter anvisning på emballagen. Afdryp.
Skyl og afdryp rucola og spinat. Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i tern.
Rør olie, eddike og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med kogte linser, rucola, spinat og avocado, og anret salaten i en skål. Drys pinjekerner over.
Servér den ovnstegte kylling sammen med linsesalat og myntedressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk