Ovnstegt kylling og kartofler med tzatziki
15. marts 2021
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Sprød kylling stegt på butterfly-måden, hvor kyllingen foldes ud, så alt skindet bliver dejligt sprødt. Tilbered kartoflerne i samme fad, så det hele får en skøn smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Skær eller klip ned langs rygsøjlen på kyllingen fra hals til gumpe. Spred kyllingen ud, og giv den et let tryk, så den bliver lidt flad.
Prik den med en gaffel, pres citronsaft ud over hele kyllingen, og dryp med lidt olie. Krydr med paprika, salt og peber.
Skrub kartoflerne, og skær store kartofler i halve. Vend dem med lidt olie, rosmarin, salt og peber i et stort ovnfad.
Læg kyllingen oven på kartoflerne, og sæt ovnfadet i ovnen i ca. 50 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er helt møre.
Skyl agurken, riv den groft, og pres den fri for væde. Rør yoghurt sammen med agurk og knust hvidløg.
Rens radiserne, skær dem i fine skiver, og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber, og dryp med lidt olie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på tzatziki