Ovnstegt kylling med raita og bagte kartofler
18. oktober 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Raita er en indisk yoghurtdip med grøntsager og krydderier. Den smager så dejligt til den milde kylling og bagte kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 8 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend kyllingestykkerne med olie, salt, peber, plukket rosmarin og paprika.
Steg kyllingestykkerne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skrub kartoflerne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie, salt og peber, og bag dem i ovnen sammen med kyllingestykkerne i ca. 35 minutter, til de er gyldne og møre.
Skyl agurk og tomater, og skær begge dele i små tern. Pil rødløget, og skær det i små tern. Pluk 3-4 mynteblade af stilkene, og hak dem fint (gem resten til servering).
Rør agurk, tomat, rødløg og mynte sammen med yoghurt og limesaft i en skål. Krydr med garam masala, salt og peber.
Servér ovnstegt kylling med bagte kartofler og raita, og drys med resten af myntebladene og frisk basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk