Ovnstegt kylling med græsk salat og tzatziki
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Jakob Helbig
Ovnstegt kylling er super nemt! Server græsk salat og tzatziki til, og næsten alle rundt om bordet vil kunne se Middelhavet for sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingen igennem ved brystet, og pres den fladt ud med skindsiden opad i et ovnfast fad smurt med halvdelen af olien. Pensl kyllingen med resten af olien.
Pres saften af citronen, og fordel citronsaft, oregano, timian, knust hvidløg, salt og peber ud over kyllingen. Steg den i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennemstegt.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Skyl tomater og peberfrugt, og pil rødløget. Skær peberfrugt og rødløg i tynde skiver. Halver tomaterne. Vend grøntsagerne sammen, og krydr med olie, eddike, salt og peber. Fordel feta og oliven over salaten, og drys med lidt oregano.
Riv agurken fint, og vrid den fri for væde. Rør agurken sammen med yoghurt, knust hvidløg, salt og peber.
Skær kyllingen i portionsstykker, og server med salat, tzatziki og kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på tzatziki!