Ovnstegt kylling med græsk salat og tzatziki
Ovnstegt kylling er super nemt! Server græsk salat og tzatziki til, og næsten alle rundt om bordet vil kunne se Middelhavet for sig.

31-60 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Jakob Helbig
Ingredienser
personer
- hel kylling
- 1
- olivenolie
- 4 spsk.
- citroner
- ½
- tørret oregano
- 1 spsk.
- tørret timian
- 1 spsk.
- hvidløg
- 2 fed
- salt
- peber
Græsk salat
- cherrytomater
- 800 g
- grøn peberfrugter
- 1
- rødløg
- 1
- olivenolie
- ½ dl
- hvid balsamicoeddike
- 3 spsk.
- salt
- peber
- feta
- 200 g
- oliven med sten
- 100 g
- tørret oregano
- 1 tsk.
Tzatziki
- agurker
- ¼
- græsk yoghurt 10 %
- 5 dl
- hvidløg
- 2 fed
- salt
- peber
Tilbehør
- nye kartofler
- 800 g
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingen igennem ved brystet, og pres den fladt ud med skindsiden opad i et ovnfast fad smurt med halvdelen af olien. Pensl kyllingen med resten af olien.
Pres saften af citronen, og fordel citronsaft, oregano, timian, knust hvidløg, salt og peber ud over kyllingen. Steg den i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennemstegt.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Græsk salat
Skyl tomater og peberfrugt, og pil rødløget. Skær peberfrugt og rødløg i tynde skiver. Halver tomaterne. Vend grøntsagerne sammen, og krydr med olie, eddike, salt og peber. Fordel feta og oliven over salaten, og drys med lidt oregano.
Tzatziki
Riv agurken fint, og vrid den fri for væde. Rør agurken sammen med yoghurt, knust hvidløg, salt og peber.
Skær kyllingen i portionsstykker, og server med salat, tzatziki og kartofler til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Verdens bedste opskrift på tzatziki!