Ovnstegt kylling med græsk salat og tzatziki

Ovnstegt kylling er super nemt! Server græsk salat og tzatziki til, og næsten alle rundt om bordet vil kunne se Middelhavet for sig.

Ovnstegt kylling med græsk salat og tzatziki
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Jakob Helbig

Ingredienser

personer
hel kylling
1
olivenolie
4 spsk.
citroner
½
tørret oregano
1 spsk.
tørret timian
1 spsk.
hvidløg
2 fed
salt
peber

Græsk salat

cherrytomater
800 g
grøn peberfrugter
1
rødløg
1
olivenolie
½ dl
hvid balsamicoeddike
3 spsk.
salt
peber
feta
200 g
oliven med sten
100 g
tørret oregano
1 tsk.

Tzatziki

agurker
¼
græsk yoghurt 10 %
5 dl
hvidløg
2 fed
salt
peber

Tilbehør

nye kartofler
800 g

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingen igennem ved brystet, og pres den fladt ud med skindsiden opad i et ovnfast fad smurt med halvdelen af olien. Pensl kyllingen med resten af olien.
Pres saften af citronen, og fordel citronsaft, oregano, timian, knust hvidløg, salt og peber ud over kyllingen. Steg den i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennemstegt.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Græsk salat

Skyl tomater og peberfrugt, og pil rødløget. Skær peberfrugt og rødløg i tynde skiver. Halver tomaterne. Vend grøntsagerne sammen, og krydr med olie, eddike, salt og peber. Fordel feta og oliven over salaten, og drys med lidt oregano.

Tzatziki

Riv agurken fint, og vrid den fri for væde. Rør agurken sammen med yoghurt, knust hvidløg, salt og peber.
Skær kyllingen i portionsstykker, og server med salat, tzatziki og kartofler til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'