Ovnstegt kylling med græsk salat og tzatziki

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Ovnstegt kylling er super nemt! Server græsk salat og tzatziki til, og næsten alle rundt om bordet vil kunne se Middelhavet for sig.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingen igennem ved brystet, og pres den fladt ud med skindsiden opad i et ovnfast fad smurt med halvdelen af olien. Pensl kyllingen med resten af olien.
Pres saften af citronen, og fordel citronsaft, oregano, timian, knust hvidløg, salt og peber ud over kyllingen. Steg den i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennemstegt.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Skyl tomater og peberfrugt, og pil rødløget. Skær peberfrugt og rødløg i tynde skiver. Halver tomaterne. Vend grøntsagerne sammen, og krydr med olie, eddike, salt og peber. Fordel feta og oliven over salaten, og drys med lidt oregano.
Riv agurken fint, og vrid den fri for væde. Rør agurken sammen med yoghurt, knust hvidløg, salt og peber.
Skær kyllingen i portionsstykker, og server med salat, tzatziki og kartofler til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar