Ovnstegt kylling med figner og svesker

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du får frigjort tid til også at hygge lidt med familien.

Bemærk
Ovntid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen i underlår, overlår og bryst.
Pil rødløg, og skær dem i kvarte.
Smelt smør. Læg kylling og løg i et ovnfast fad, og hæld smørret over. Krydr med timian, salt og peber, og hæld æblemost ved. Sæt fadet i den forvarmede ovn i 20 minutter.
Smelt smør. Skrub og halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld smørret over, og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 30 minutter i ovnen sammen med kyllingen.
Brug en ske til at hælde stegeskyen, der ligger i bunden af bradepanden, ud over kyllingen. Læg svesker og figner i fadet, og steg kyllingen i yderligere ca. 20 minutter.
Skyl og hak persille. Drys det over kartoflerne, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar