Ovnstegt kylling med figner og svesker
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du får frigjort tid til også at hygge lidt med familien.
Bemærk
Ovntid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen i underlår, overlår og bryst.
Pil rødløg, og skær dem i kvarte.
Smelt smør. Læg kylling og løg i et ovnfast fad, og hæld smørret over. Krydr med timian, salt og peber, og hæld æblemost ved. Sæt fadet i den forvarmede ovn i 20 minutter.
Smelt smør. Skrub og halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld smørret over, og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 30 minutter i ovnen sammen med kyllingen.
Brug en ske til at hælde stegeskyen, der ligger i bunden af bradepanden, ud over kyllingen. Læg svesker og figner i fadet, og steg kyllingen i yderligere ca. 20 minutter.
Skyl og hak persille. Drys det over kartoflerne, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk