Ovnstegt kylling med figner og svesker
Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du får frigjort tid til også at hygge lidt med familien.

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Bemærk:Ovntid: 40 minutter.
Ingredienser
personer
- hel kylling
- 1
- rødløg
- 3
- smør
- 25 g
- frisk timian
- 4 stilke
- salt
- peber
- æblemost
- 3 dl
- store svesker
- 8
- tørrede figner
- 10
Ovnbagte kartofler
- smør
- 25 g
- kartofler
- 1 kg
- salt
- peber
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen i underlår, overlår og bryst.
Pil rødløg, og skær dem i kvarte.
Smelt smør. Læg kylling og løg i et ovnfast fad, og hæld smørret over. Krydr med timian, salt og peber, og hæld æblemost ved. Sæt fadet i den forvarmede ovn i 20 minutter.
Ovnbagte kartofler
Smelt smør. Skrub og halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld smørret over, og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 30 minutter i ovnen sammen med kyllingen.
Brug en ske til at hælde stegeskyen, der ligger i bunden af bradepanden, ud over kyllingen. Læg svesker og figner i fadet, og steg kyllingen i yderligere ca. 20 minutter.
Ovnbagte kartofler, fortsat
Skyl og hak persille. Drys det over kartoflerne, og servér.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner