Ovnstegt kylling med figner og svesker

Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du får frigjort tid til også at hygge lidt med familien.

Ovnstegt kylling med figner og svesker
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Bemærk:Ovntid: 40 minutter.

Ingredienser

personer
hel kylling
1
rødløg
3
smør
25 g
frisk timian
4 stilke
salt
peber
æblemost
3 dl
store svesker
8
tørrede figner
10

Ovnbagte kartofler

smør
25 g
kartofler
1 kg
salt
peber
bredbladet persille
1 håndfulde

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen i underlår, overlår og bryst.
Pil rødløg, og skær dem i kvarte.
Smelt smør. Læg kylling og løg i et ovnfast fad, og hæld smørret over. Krydr med timian, salt og peber, og hæld æblemost ved. Sæt fadet i den forvarmede ovn i 20 minutter.

Ovnbagte kartofler

Smelt smør. Skrub og halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld smørret over, og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 30 minutter i ovnen sammen med kyllingen.
Brug en ske til at hælde stegeskyen, der ligger i bunden af bradepanden, ud over kyllingen. Læg svesker og figner i fadet, og steg kyllingen i yderligere ca. 20 minutter.

Ovnbagte kartofler, fortsat

Skyl og hak persille. Drys det over kartoflerne, og servér.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'