Ovnstegt kylling med fennikelsalat og bagte kartofler
17. november 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Ovnstegt kylling med masser af frisk timian. Servér med en sprød fennikelsalat med spinat, løg og balsamico samt ovnbagte kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Flæk kyllingen på langs, og læg den i et ovnfad. Prik skindet med en gaffel, dryp med olie, og krydr med cayennepeber, fennikelfrø, spidskommen og salt.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 50 minutter, eller til den er gennemstegt.
Skrub kartoflerne, og halvér dem på langs. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skærefladerne med olie, og krydr med fennikelfrø, salt og peber.
Bag kartoflerne helt møre i ovnen i 35 minutter (sammen med kyllingen).
Rens fenniklen, skær den i tynde skiver, og læg dem i en skål med iskoldt vand. Skyl og nip spinaten. Pil og skær løget i tynde skiver.
Bland fennikelskiverne med spinat og løg. Rør olie med balsamico og honning, og krydr dressingen med salt og peber.
Hæld dressingen over salaten, og servér som tilbehør til kylling og kartofler. Pynt evt. med lidt frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk