Ovnstegt kylling med bacon og salvie
7. april 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
En hel kylling med masser af smag af bacon og frisk salvie er god hverdagsmad for hele familien. Nyd den med små kartofler, der bliver tilberedt i stegesoen sammen med kyllingen.
Bemærk
Stegetid: 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
stegeso, fx en römertopf
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Smør kyllingen indeni med smørret, og krydr med salt og peber.
Pil løget, og skær det i kvarte. Pil hvidløg, og fyld dem i kyllingen sammen med løgstykkerne.
Skrub kartoflerne, og læg dem i bunden af en stegeso. Hæld vandet over, og læg kyllingen ovenpå.
Drys salvieblade over kyllingen, og fordel baconskiverne ovenpå. Læg låget på stegesoen, og steg kyllingen i ovnen i 1 time.
Skru ovnen op på 220°. Tag låget af stegesoen, og lad kyllingen stege videre uden låg i 30 minutter, til overfladen er gylden og sprød.
Servér kyllingen med de ovnbagte kartofler.
Tip!
Har du ikke en stegeso, kan du sagtens bruge et almindeligt ovnfad med et låg af aluminiumsfolie over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk