Ovnstegt kylling med bacon og salvie

En hel kylling med masser af smag af bacon og frisk salvie er god hverdagsmad for hele familien. Nyd den med små kartofler, der bliver tilberedt i stegesoen sammen med kyllingen.

Bemærk
Stegetid: 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

stegeso, fx en römertopf

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Smør kyllingen indeni med smørret, og krydr med salt og peber.
Pil løget, og skær det i kvarte. Pil hvidløg, og fyld dem i kyllingen sammen med løgstykkerne.
Skrub kartoflerne, og læg dem i bunden af en stegeso. Hæld vandet over, og læg kyllingen ovenpå.
Drys salvieblade over kyllingen, og fordel baconskiverne ovenpå. Læg låget på stegesoen, og steg kyllingen i ovnen i 1 time.
Skru ovnen op på 220°. Tag låget af stegesoen, og lad kyllingen stege videre uden låg i 30 minutter, til overfladen er gylden og sprød.
Servér kyllingen med de ovnbagte kartofler.

Tip!

Har du ikke en stegeso, kan du sagtens bruge et almindeligt ovnfad med et låg af aluminiumsfolie over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
7. april 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar