Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter
10. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Nem og overskuelig aftensmad, som tilberedes i én bradepande. Det er ikke nødvendigt at skære skrællen af butternutsquashen – den bliver blød og spiselig.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl og riv ingefær, og bland sammen med spidskommen, olie, salt og peber. Smør kyllingestykkerne med ingefærblandingen.
Skræl rødbeder, og skær dem i små stave. Skyl og halvér butternutsquashen. Fjern kernerne, og skær butternutsquashen i bjælker.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend rødbeder, butternutsquash, kartofler og rødløg sammen i en skål.
Fordel rodfrugterne i en bradepande, og fordel kyllingestykkerne ovenpå.
Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og steg retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til kyllingekødet er gennemstegt, og rodfrugterne er møre. Drys retten med mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk