Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter

10. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Nem og overskuelig aftensmad, som tilberedes i én bradepande. Det er ikke nødvendigt at skære skrællen af butternutsquashen – den bliver blød og spiselig.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl og riv ingefær, og bland sammen med spidskommen, olie, salt og peber. Smør kyllingestykkerne med ingefærblandingen.
Skræl rødbeder, og skær dem i små stave. Skyl og halvér butternutsquashen. Fjern kernerne, og skær butternutsquashen i bjælker.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend rødbeder, butternutsquash, kartofler og rødløg sammen i en skål.
Fordel rodfrugterne i en bradepande, og fordel kyllingestykkerne ovenpå.
Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og steg retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til kyllingekødet er gennemstegt, og rodfrugterne er møre. Drys retten med mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar