Ovnristede sellerifritter
18. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De fleste grove grøntsager kan skæres i stave og steges til fritter i ovnen. Prøv med bladselleri som sundt og lækkert tilbehør til kød eller fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Læg bagepapir på en bageplade.
Skyl bladsellerien. Skær stilkene igennem på langs, og del dem i ca. 6-7 cm lange stykker.
Vend bladsellerifritterne sammen med olie og krydderier i en skål. Fordel dem på bagepladen, og rist dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er godt gyldne i kanterne. Vend evt. rundt i dem undervejs.
Servér dem som tilbehør til kød eller fisk, eller spis dem, som de er, med en god dip eller dressing til. Pynt med lidt frisk timian og revet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk