Ovnpandekage med bær

18. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Drop at have flere pander i gang på komfuret, og bag i stedet dejen som én stor fluffy pandekage i ovnen.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform eller ovnfad, 23 x 33 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Sæt den tomme bageform (eller ovnfad) ind i ovnen, og lad den blive varm, imens du laver pandekagedejen.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt mel og salt, og pisk det sammen. Tilsæt mælk, og pisk dejen grundigt sammen, til den er ensartet og uden klumper. Lad dejen hvile i 20 minutter på køl.
Tag den varme bageform ud af ovnen, og læg smørret i formen, så det smelter. Vip formen rundt, så smørret fordeler sig. Hæld dejen i formen, og drys med friske bær.
Bag pandekagen i ovnen i 20 minutter, til den er gylden og puffer flot op i kanten.
Pisk fløden til let skum med en elpisker i en skål. Servér pandekagen helt friskbagt med et drys sigtet flormelis og flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar