Ovnpandekage med bær
18. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Drop at have flere pander i gang på komfuret, og bag i stedet dejen som én stor fluffy pandekage i ovnen.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform eller ovnfad, 23 x 33 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Sæt den tomme bageform (eller ovnfad) ind i ovnen, og lad den blive varm, imens du laver pandekagedejen.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt mel og salt, og pisk det sammen. Tilsæt mælk, og pisk dejen grundigt sammen, til den er ensartet og uden klumper. Lad dejen hvile i 20 minutter på køl.
Tag den varme bageform ud af ovnen, og læg smørret i formen, så det smelter. Vip formen rundt, så smørret fordeler sig. Hæld dejen i formen, og drys med friske bær.
Bag pandekagen i ovnen i 20 minutter, til den er gylden og puffer flot op i kanten.
Pisk fløden til let skum med en elpisker i en skål. Servér pandekagen helt friskbagt med et drys sigtet flormelis og flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk