Ovnbagte søde kartofler med feta og kikærter
26. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Sig hej til bagekartoflen i en ny, opdateret udgave. Her er den klassiske kartoffel skiftet ud med en sød version. Top den med en let persillesalat, og servér den som tilbehør eller et måltid i sig selv,
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne rene, og skær dem over på langs. Pensl kartoflerne med olie, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
Drys salt og peber over kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
Skyl og hak persille og mynte. Dræn kikærterne, og pil granatæblekernerne. Smuldr fetaen.
Vend krydderurter, kikærter, granatæblekerner og feta sammen i en skål. Bland olie, salt, peber og cayennepeber i en lille skål med en ske.
Pil hvidløget, og riv det fint. Skyl citronen, og riv skallen fint. Vend hvidløg og citronskal i olien.
Pres citronsaften i olien, samtidig med at du pisker den sammen. Hæld dressingen over salaten. Anret salaten på toppen af hver kartoffel, og servér straks.
Tip!
Skal det gå lidt hurtigt at få maden på bordet? Køb pillede granatæblekerner i supermarkedet i stedet for at pille dem selv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk