Ovnbagte løg med æblefyld

22. november 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Ovnbagte, fyldte løg er en enkel og lækker ret, der sagtens kan serveres som et vegetarisk alternativ på julebordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Halvér løgene på langs. Steg dem på en pande ved svag varme i ca. 12 minutter, til de er møre.
Pil forsigtigt skrællen af, og tag indmaden ud, så de to-tre yderste skaller på løget er tilbage.
Hak indmaden fra løget, og skær æblerne i små tern. Steg de hakkede løg og æbler i smør ved svag varme sammen med salvie, til æblerne er næsten møre.
Hak nødder og abrikoser fint. Smuldr brødet til krummer, og vend dem i æbleblandingen sammen med nødder og abrikoser. Krydr med salt og peber.
Fordel fyldet i løgskålene, og sæt dem i et ildfast fad. Hæld lidt vand i bunden, og bag dem, til overfladen er let gylden. Pynt med hakket persille, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar