Ovnbagte løg med æblefyld
22. november 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Ovnbagte, fyldte løg er en enkel og lækker ret, der sagtens kan serveres som et vegetarisk alternativ på julebordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Halvér løgene på langs. Steg dem på en pande ved svag varme i ca. 12 minutter, til de er møre.
Pil forsigtigt skrællen af, og tag indmaden ud, så de to-tre yderste skaller på løget er tilbage.
Hak indmaden fra løget, og skær æblerne i små tern. Steg de hakkede løg og æbler i smør ved svag varme sammen med salvie, til æblerne er næsten møre.
Hak nødder og abrikoser fint. Smuldr brødet til krummer, og vend dem i æbleblandingen sammen med nødder og abrikoser. Krydr med salt og peber.
Fordel fyldet i løgskålene, og sæt dem i et ildfast fad. Hæld lidt vand i bunden, og bag dem, til overfladen er let gylden. Pynt med hakket persille, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk