Ovnbagte kyllingelår med italiensk kartoffelsalat
28. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Ovnbagte kyllingelår med en smagfuld og mættende salat af ristede kartofler, bønner, tomater og cremet mozzarella, der emmer lidt af Italien. Det er herligt tilbehør til det meste!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Skrub kartofler, og skyl cherrytomater.
Halvér kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med cherrytomaterne.
Vend det hele med olie, tørret basilikum, salt og peber, og bag det i ca. 40 minutter.
Fordel kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir. Dup dem tørre, og dryp olie over.
Krydr godt med salt og peber, og bag lårene i ovnen i 35 minutter, eller indtil de er gennemstegte og skindet sprødt.
Læg ristede kartofler og tomater på et fad. Afdryp bønnerne, skyl dem i en sigte, og vend dem med kartofler og tomater.
Dryp balsamico over, og vend rundt. Top med mozzarella skåret i mindre stykker og frisk basilikum. Servér med kyllingelår.
Tip!
Den italienske kartoffelsalat kan også fungere som et helt måltid i sig selv. Hvis du ønsker mere fylde, kan du tilføje oliven eller chorizo.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk