Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche
Sådan her har du nok aldrig spist kartofler og stenbiderrogn før. Men kombinationen af sprøde kartofler, stenbiderrogn og krydderurter smager fantastisk sammen. Servér det f.eks. som en lille forret.

0-30 min.
(0)
7. september 2021 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Ingredienser
personer
Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche
- kartofler
- 1 kg
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
- parmesan
- 25 g
- cremefraiche 18 %
- 1 dl
- stenbiderrogn på glas
- 100 g
- frisk dild
- 1 bundter
- rødløg
- 1
- citroner
- 1
- feldsalat
- 50 g
Sådan gør du
Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche
Tænd ovnen på 225°. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir, så de ikke ligger over hinanden. Krydr kartoflerne med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 10 minutter. Tag pladen ud af ovnen, og vend kartoflerne. Bag kartoflerne i yderligere 10 minutter, eller til de er sprøde.
Riv parmesan over kartoflerne.
Fordel cremefraiche og stenbiderrogn over kartoflerne.
Skyl dilden, og hak den fint. Pil løget, og hak det fint. Drys dild og løg over kartoflerne.
Skær citronbåde, og servér kartoflerne med citron og salat.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner