Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche
7. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Sådan her har du nok aldrig spist kartofler og stenbiderrogn før. Men kombinationen af sprøde kartofler, stenbiderrogn og krydderurter smager fantastisk sammen. Servér det f.eks. som en lille forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir, så de ikke ligger over hinanden. Krydr kartoflerne med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 10 minutter. Tag pladen ud af ovnen, og vend kartoflerne. Bag kartoflerne i yderligere 10 minutter, eller til de er sprøde.
Riv parmesan over kartoflerne.
Fordel cremefraiche og stenbiderrogn over kartoflerne.
Skyl dilden, og hak den fint. Pil løget, og hak det fint. Drys dild og løg over kartoflerne.
Skær citronbåde, og servér kartoflerne med citron og salat.
Tip!
Skal retten være vegetarisk, kan du servere kartoflerne med tang-kaviar i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk