Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche

Sådan her har du nok aldrig spist kartofler og stenbiderrogn før. Men kombinationen af sprøde kartofler, stenbiderrogn og krydderurter smager fantastisk sammen. Servér det f.eks. som en lille forret.

Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche
0-30 min.

(0)

7. september 2021 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam

Ingredienser

personer

Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche

kartofler
1 kg
olivenolie
2 spsk.
salt og peber
parmesan
25 g
cremefraiche 18 %
1 dl
stenbiderrogn på glas
100 g
frisk dild
1 bundter
rødløg
1
citroner
1
feldsalat
50 g

Sådan gør du

Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche

Tænd ovnen på 225°. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir, så de ikke ligger over hinanden. Krydr kartoflerne med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 10 minutter. Tag pladen ud af ovnen, og vend kartoflerne. Bag kartoflerne i yderligere 10 minutter, eller til de er sprøde.
Riv parmesan over kartoflerne.
Fordel cremefraiche og stenbiderrogn over kartoflerne.
Skyl dilden, og hak den fint. Pil løget, og hak det fint. Drys dild og løg over kartoflerne.
Skær citronbåde, og servér kartoflerne med citron og salat.

Tip!

Skal retten være vegetarisk, kan du servere kartoflerne med tang-kaviar i stedet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'