Ovnbagte kartofler med stenbiderrogn og cremefraiche

7. september 2021 af .

Foto: Peter Kam

Sådan her har du nok aldrig spist kartofler og stenbiderrogn før. Men kombinationen af sprøde kartofler, stenbiderrogn og krydderurter smager fantastisk sammen. Servér det f.eks. som en lille forret.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir, så de ikke ligger over hinanden. Krydr kartoflerne med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 10 minutter. Tag pladen ud af ovnen, og vend kartoflerne. Bag kartoflerne i yderligere 10 minutter, eller til de er sprøde.
Riv parmesan over kartoflerne.
Fordel cremefraiche og stenbiderrogn over kartoflerne.
Skyl dilden, og hak den fint. Pil løget, og hak det fint. Drys dild og løg over kartoflerne.
Skær citronbåde, og servér kartoflerne med citron og salat.

Tip!

Skal retten være vegetarisk, kan du servere kartoflerne med tang-kaviar i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar