Ovnbagte donuts med saltkaramel

12. april 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Karamel er faktisk ganske let at lave selv. Det er derfor ingen sag at give disse i forvejen ret lækre donuts et ekstra lag af lækkerhed med den saltede karamelglaze.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°, og smør eller spray donutformene. Smelt smør i en gryde ved lav varme.
Sigt mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk med citronsaft i en anden skål, og pisk æg i med en gaffel.
Tilsæt mælk og smeltet smør til melblandingen lidt ad gangen, og rør, til dejen er ensartet.
Fyld dejen i formene (hvert hul skal kun fyldes halvt op),og bag dine donuts nederst i ovnen i 4-6 minutter. Lad dem køle af i formen, og vrid dem forsigtigt ud.
Smelt sukker i en tykbundet gryde under omrøring, og skru ned for varmen. Tilsæt smør, og rør, til det er smeltet.
Tilsæt piskefløde, og rør, til massen er ensartet og begynder at boble. Lad karamellen simre i 1 minut, og hæld den i en skål.
Lad karamellen stivne en smule, og dyp hver donut halvt ned i karamellen. Drys med flagesalt.

Tip!

Hvis karamellen når at stivne for meget før dypning, kan den varmes op over et vandbad eller i 10 sekunder i mikroovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar