Ovnbagt torsk med tomatsauce og pasta
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Fisk og pasta med tomatsauce er et elegant match, du sagtens kan servere til børn såvel som voksne.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil bladene af persillen. Pil og hak hvidløg groft. Blend persille med olie, hvidløg, pinjekerner, parmesan og salt til en blød og ensartet pesto.
Skær tomaterne i både. Pil hvidløgsfeddene, og halver dem. Lad hvidløg og tomater simre i olien i en gryde ved middelhøj varme i 4 minutter, til tomaterne er kogt lidt ud.
Smag saucen til med salt og citronsaft, og tag hvidløgene op. Juster evt. tomatsaucens konsistens med vand lige inden servering.
Skær torskefilet ud i nogenlunde ens stykker, og læg dem i et ovnfad smurt med lidt olivenolie. Krydr fisken med salt, og dryp med lidt olivenolie.
Bag fisken i en 200º varm ovn i ca. 7 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Fordel lidt tomatsauce over fisken, og dryp med pesto. Hæld resten af saucen og lidt pesto over pastaen.
Server fisken med pasta og evt. en grøn salat.
Tip!
I stedet for selv at blende en frisk pesto kan du vælge at købe færdig pesto på glas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk